Natuur en techniek

Op KC De Bakelaar hechten we veel belang aan natuur- en techniekonderwijs. De kinderen krijgen natuur- en technieklessen vanuit de ASML Junior Academy. Daarnaast hebben we een bevlogen leerkracht die hier verdere verdieping aan geeft. Ieder jaar kunnen de kinderen van ons kindcentrum zich aanmelden voor Madscience, een buitenschoolse activiteit waar we ieder jaar aan meedoen. 

Met lessen techniek, wetenschap en digitale geletterdheid proberen we kinderen nieuwsgierig te maken, uit te dagen en te enthousiasmeren. We gebruiken vooral de werkvorm van onderzoekend en ontwerpend leren zodat de kinderen zelf geprikkeld worden om iets uit te zoeken. Naast de lessen, proberen we ook zoveel mogelijk techniek, wetenschap en digitale werkvormen in de reguliere lessen te verwerken.

'Ik wil voorkomen dat kinderen of leerkrachten denken: techniek is niets voor mij. Dat doe ik door te laten zien hoe leuk techniek is. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met weinig middelen kun je techniek, wetenschap en ICT terug laten komen in je onderwijsaanbod.' - juf Annette

Het kan heel simpel zijn: we draaien in de klas met z'n allen onze pen uit elkaar. Wie krijgt hem het snelst weer in elkaar? Of: we hebben op ons kindcentrum lampen die vanzelf aangaan, hoe werkt dat eigenlijk? Zo proberen we kinderen te prikkelen, in de hoop dat ze zelf gaan onderzoeken én het vuurtje voor technologie aangewakkerd wordt.