Leerlingenraad

KC De Bakelaar hecht veel waarde aan de mening van de kinderen. Daarom hebben we onze leerlingenraad. De leerlingenraad geeft kinderen de kans mee te denken over kwesties die spelen op ons kindcentrum.  

De raad bestaat uit kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 plus een lid van het managementteam. Ieder jaar wordt er een nieuwe leerlingenraad gevormd met uit elk van deze klassen een kind. Zo hebben we in al deze klassen 'oren en ogen' en zijn al deze klassen vertegenwoordigd in de raad. 

De raad komt ongeveer zes keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. Kinderen leren goed naar elkaar te luisteren, problemen of ideeën aan te kaarten en hun mening te geven en te onderbouwen. Hoe lastig een kwestie soms ook is, kinderen komen vaak zelf met verrassend goede ideeën en oplossingen! 

De leerlingenraad van ons kindcentrum wordt vertegenwoordigd door deze vijf toppers:   

 

  • Anniek, groep 7a 
  • Fem, groep 7/8b  
  • Hanna, groep 8a 
  • Isa,  groep 6b 
  • Noah, groep 6a 

Hoi, ik ben Isa. Ik zit in de leerlingenraad ik heb veel ideeën. Ik hoop dat we veel kunnen veranderen en dat het een nog leukere school wordt. 

Hoi, ik ben Hanna. Ik wilde in de leerlingenraad omdat het me leuk leek om een keer mee te beslissen over de school en dingen die kinderen anders willen aan onze school proberen uit te voeren. 

Hoi! Ik ben Fem, ik ben 10 jaar oud en zit in groep 7-8. Ik wil graag meedoen aan de leerlingenraad omdat mij dat leuk lijkt en ik wil graags iets doen voor de school. Ik was heel blij toen ik te horen kreeg dat ik in de leerlingenraad mag.  

Hey! Ik ben Anniek, ik zit bij de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om ideeën te bedenken en uit te voeren. Ik heb ook al een paar ideeën bedacht en we gaan kijken of we er iets mee kunnen.  

Ik ben Noah, ik wilde graag in de leerlingenraad want het leek me leuk om ideeën te bedenken en mee te beslissen.