Duurzaamheid

Op Kindcentrum De Bakelaar hechten we veel belang aan aan duurzaamheid. We stomen onze kinderen klaar voor hun toekomst in de wijde wereld en willen er dan ook alles aan doen om als kindcentrum goed voor de wereld te zorgen. Wij willen kinderen bewust laten worden wat duurzaamheid betekent en hoe wij hier gezamenlijk aan kunnen bijdragen. Daarnaast willen we ook het comfort van een modern kindcentrum, voor een gezond werk- en leerklimaat waar kinderen en medewerkers zich fijn voelen.  

Wij hebben op KC De Bakelaar een slim klimaatsysteem en zonneschermen. Dat betekent dat we het in de zomer minder warm hebben in de klas, zodat we beter kunnen werken met elkaar. In de winter is het juist lekker warm. Het klimaatsysteem zorgt ook voor toevoer van frisse lucht en houdt de CO2 in de klas in de gaten. Zo kunnen we in een gezonde lucht werken en spelen. 

Op ons dak liggen zonnepanelen om duurzame stroom op te wekken. In de hal van het kindcentrum hangt een groot scherm waarop de kinderen zelf kunnen zien hoeveel energie de zonnepanelen opwekken. Al onze lampen zijn vervangen door duurzame led-verlichting. Ook tijdens de lessen proberen we aandacht te besteden aan duurzaamheid om kinderen te leren zuinig om te gaan met de aarde. Want duurzaamheid betekent dat er blije mensen en dieren leven op een gezonde aarde, nu en in de toekomst. 

Schooltuin
Bij Kindcentrum de Bakelaar is door de kinderen zelf gekozen om een eigen schooltuin te realiseren. De kinderen hebben ook zelf een actie bedacht om daarvoor geld op te halen door middel van een lege flessenactie. De opbrengst van de lege flessen actie is besteed aan de verduurzaming van de schooltuin, waaronder een regenton waarmee we regenwater voor de plantjes kunnen opvangen. De tuin is deels een moestuin en deels een bloementuin: goed voor de bijen. De kinderen onderhouden de tuin helemaal zelf.